Köpa Ethereum

Har du sett att ordet Ether cirkulerat runt på nätet eller kanske mer troligt stött på det fullständiga namnet Ethereum? Undrar du vad Ethereum är och varför dina vänner börjat köpa Ether? Här kommer vi att presentera en form av e-valuta som på senaste tiden blivit mycket populär, nämligen just nätverket Ethereum. Häng med för att ta reda på varför den blivit en så stor hype på marknaden idag.

 

Vad är Ethereum och vad är dess syfte?

Ethereum är precis som Bitcoin en e-valuta uppbyggd på en blockkedje-teknik som står sig helt själv utanför alla centralbankers styre. Detta system bygger på samma teknik som Bitcoin, fast på en helt a

nnan datorplattform. Ethereum kom fyra år efter Bitcoin (2009) och skapades av den unge programmeraren Vitalik Buterin år 2013. Då började tankeverksamheten om en ny digital valuta att florera men det publicerades inte live förrän ett år senare, 2014. Idag är det marknadens näst största kryptovaluta efter världsledaren Bitcoin.

Men Buterin skapade Etheruem i syfte att göra någonting mer än bara en digital valuta. Han ville skapa ett system för smarta kontrakt och utveckla en öppen plattform, för att göra det möjligt att sprida applikationer mellan användare utan några som helst mellanhänder. Detta lyckades han med och idag används Ethereum till flera olika saker. Det är bland annat en digital tillgång som behandlas på precis samma sätt som kontanter. Här finns inga tredjepartsaktörer för att godkänna och genomföra transaktioner. Ethereum används alltså till att skapa kontrakt mellan människor och datorer för att utföra samt utbyta värde direkt mellan varandra. Hur detta faktiskt fungerar ska vi göra ett djupare dyk på lite senare.

1.
IQ option

Smidigt att komma igång!

IQ Option är en välkänd mäklare med brett utbud av marknader med fördelaktiga villkor och låg spread på trading.

2.
Plus500

Användarvänlig plattform

CFD mäklare med en plattform som passar både nybörjare och mer avancerade investerare. Plus500 är en av de först som inkluderade trading av kryptovalutor.

4.
Coinbase

FÅ 10 USD att handla för!

5.
Kraken

Erkänd tradingplatform!

6.
Binance

Utvecklad plattform!

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. Mellan 74 och 89 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Historia

Vitalik Buterin föddes i Ryssland 1994 och han började tidigt att ge sig ut på arbetsmarknaden för att få arbetslivserfarenheter inom hans största intressen, nämligen IT och kryptografi. 2011 började han jobba för Bitcoin Magazine där han tjänade ihop sina första egna bitcoins. Buterin arbetade som skribent för tidningen i närmare 3 år. Vid 17 års ålder hade han tillräckligt mycket kunskaper för att skapa en helt ny digital valuta, ännu ett nätverk grundat på blockchaintekniken. Nätverket som skulle komma att bli världens näst största kryptovaluta 2018, med namnet Ethereum. 2013 var året som första bladet i vitboken skrevs och fler skulle det bli.

År 2014 presenterades nätverket live och bakom rodret stod då kvartetten på Buterin tillsammans med Charles Hoskinson, Anthony Di lorio och Mihai Alisie. Ett projekt som idag blivit ett av de största i världen inom blockchain och kryptografi.

Fördelar

  • Nätverket inkluderar skydd mot manipulation och korruption, bestående data samt säker kryptografi.
  • Tredjepartsaktörer har ingen tillgång att komma åt data för att censurera eller påverka applikationen. Kryptografin skyddar även mot bedrägerier och hackers.
  • En annan stor fördel med Ethereum är att det även är ett stort virtuellt kontaktnät för både företag och utvecklare. Det skiljer denna e-valuta mot många andra digitala valutor idag.

Nackdelar

  • Det finns risker med att datorkoden idag skrivs av människor, vilket kan leda till felkod som i sin tur kan skapa stora konsekvenser när pengar är inblandade. Det kan vara bra att vara fullt medveten om innan man investerar pengar.
  • Datorbuggar är också något som kan uppstå i DAppar och om användarna inte samtycker i uppdateringar kan problem uppstå även där. Men fördelarna väger garanterat upp nackdelarna med systemet.

Köp Ethereum här!