bitcoinsportalen.se

Krypto-plånbok Sverige

När du ska handla med kryptovalutor kan du behöva en elektronisk plånbok för att dina tillgångar ska kunna förvaras på ett säkert sätt. Det finns många alternativ att välja mellan. Vissa väljer att bara använda en inbyggd krypto-plånbok hos den handelsplattform han eller hon använder, men det är inte ett särskilt flexibelt alternativ. Vill du senare handla via en annan plattform kan det bli mer komplicerat än vad som är nödvändigt. Att skaffa en fristående plånbok för kryptovalutor är ofta ett bättre alternativ. Även då finns det många olika plånböcker på marknaden, allt från en gratis Bitcoin plånbok till dyra hardware plånböcker.

Hardware vs Software plånbok

När du ska välja en krypto-plånbok för Sverige och handel som sker här, är frågan om hardware eller software något du behöver ta ställning till. Hardware betyder hårdvara, vilket innebär att du skaffar en fysisk produkt, en lagringsenhet med hög grad av säkerhet, som är skapad för att fungera som digital plånbok. Software betyder mjukvara, och en digital plånbok av det här slaget innebär för det mesta att du väljer en tjänst online där du kan lagra din kryptovaluta.

Använd en säker Bitcoin-plånbok

Ledger Nano S är en hardware plånbok, eller hårdvaruplånbok som man kan kalla det på svenska. Det är alltså en fysisk produkt för lagring av digitala valutor. Den bygger på en väldigt säker form av chip och garanterar därför att dina tillgångar i kryptovaluta hålls säkra.