bitcoinsportalen.se

Vad är eToro?

eToro är en av världens ledande plattformar, där det går att handla med kryptovalutor, aktier, fonder och CFD. Men hur fungerar eToro egentligen när det handlar om kryptovalutor, vad är eToro i det sammanhanget? På eToro kan du investera i kryptovaluta, alltså köpa de valutor du vill. Det finns avancerade verktyg som ska göra det lättare för dig, till exempel diagram och analysverktyg.

Du kan bevaka valutor och få uppdateringar när något händer. eToro erbjuder även en staking-tjänst och eToro Wallet, som är en digital plånbok där du kan förvara din kryptovaluta. Du kan läsa mer om eToro i Sverige och börja handla här. 

Hur man köper Bitcoin på eToro

Du kanske undrar hur man köper Bitcoin på eToro?

  1. Skapa ett konto och gör en insättning, så att du har pengar att handla för. Insättningar kan göras till exempel med kredit- eller betalkort, PayPal, Neteller, Skrill, Klarna och banköverföring.
  2. Öppna en köp-position. Det gör du i fönstret ”Öppna affär”. 
  3. Fyll i vad du vill köpa och hur mycket du vill köpa.


Vill du ta ut dina Bitcoins kan du flytta dem till din eToro Wallet och sen vidare. Du kan också sälja dem och ta ut pengarna i fiatvaluta, alltså traditionell valuta.

Hur säljer man på eToro?

Det kan också vara bra att veta hur man säljer på eToro, eftersom du förmodligen kommer vilja sälja förr eller senare.

  1. Öppna fönstret som heter ”Öppna affär”.
  2. Välj ”sälj”, på det sättet öppnar du en sälj-position.
  3. Fyll i vad det är du vill sälja och hur mycket du vill sälja. Det pris du får vid försäljningen beror på det aktuella värdet, som både kan ha ökat och minskat sen du köpte dina Bitcoins.

Vill du ta ut pengar efter att du sålt går du till menyn, väljer ”Ta ut pengar” och anger vilken summa du vill ta ut. Fyll i formuläret och klicka på ”Skicka”.