bitcoinsportalen.se

Hur köper man Ethereum?

Vill du veta mer om hur man köper Ethereum? När du ska investera i Ethereum kan du göra enligt följande:

  1. Skaffa en virtuell plånbok där du kan förvara din kryptovaluta.
  2. Välj vilken börs du vill använda för handeln. En del börser har en inbyggd virtuell plånbok, i så fall kan du slå ihop dessa steg till ett enda. 
  3. Registrera dig och aktivera ditt konto hos den handelsplattform du valt.
  4. Gör en insättning av fiatvaluta, alltså traditionell valuta, så du har något att handla för.
  5. Leta upp funktionen för att köpa Ethereum, ange hur mycket du vill köpa och klicka iväg din beställning.

Var kan man köpa Ethereum?

Det finns många olika ställen där du kan köpa Ethereum. De enklaste att använda är börser eller handelsplattformar som är anpassade även för användare som inte är professionella. De har inte lika många avancerade funktioner, men är du nybörjare behöver du inte heller de avancerade funktionerna. Innan du ska köpa ethereum kan det vara bra att jämföra alternativ och få tips på var du kan köpa etherum. På plattformen Kryptovalutor.se kan du få mängder med tips innan du ska handla med ethereum.  

Hur säljer man Ethereum?

Det enklaste sättet när det är dags att sälja Ethereum är att använda samma börs eller handelsplattform som du använde för att köpa valutan.

Hur man säljer Ethereum:

  1. Logga in på ditt konto på börsen.
  2. Leta upp funktionen för att sälja, det brukar finnas en knapp som är lätt att få syn på.
  3. Skriv in att det är Ethereum du vill sälja och hur mycket du vill sälja. Du måste inte sälja all kryptovaluta du äger.
  4. När du sålt får du istället fiatvaluta i din virtuella plånbok, alltså en traditionell valuta som till exempel dollar. Därifrån kan du göra ett uttag till ditt bankkonto.

Vad är Ethereum?

Det råder en viss förvirring kring vad Ethereum är, eftersom valutan egentligen heter Ether (som kan förkortas ETH) och Ethereum är det nätverk som används för valutan. Ofta kallas valutan också för Ethereum, men det är inte riktigt rätt. Ethereum är en plattform som bygger på blockkedjeteknik, eller block chain. Det är en teknik som används för att upprätthålla säkerhet utan att det finns någon central instans, för precis som Bitcoin är det här en oreglerad valuta som står utanför banksystemet, inte styrs av någon riksbank, nationalstat eller något annat centralt organ. Istället upprätthålls säkerheten via en distribuerad databas. Du kan läsa mer om Ethereum på Wikipedia.