Litecoin – Litecoin kurs -och hur kan man köpa litecoin?

Litecoin är idag den femte största kryptovalutan i världen. I stora drag är den väldigt likt Bitcoin och brukar även kallas för Bitcoins lillasyskon. Lillebror Litecoin är baserad på samma teknik som Bitcoin med sitt blockkedje-system och med Litecoin är det också möjligt att skicka pengar mellan användare.

Både för företag och privatpersoner, utan att någon bank eller tredje part agerar mellanhand och betalningsförmedlare. Här godkänns transaktionerna på ett helt annat sätt och ingen styr över dina pengar. Du har som kontanter fast dem är online i din e-plånbok.

Vad är Litecoin?

Men vad är då syftet med litecoins? Även om inte huvudsyftet var att skapa ett liknande system som Bitcoin så kom det ändå ut en helt ny kryptovaluta på marknaden. Litecoin blev ett silver medan Bitcoin ses lite mer som en guldpeng.

Trots att systemet producerar block fyra gånger snabbare än Bitcoin så kommer litecoinsen inte upp i samma marknadsvärde. Mest på grund av att populariteten inte alls är lika stor. Men transaktionerna och överföringshastigheten är på en helt annan nivå i detta nätverk.

Hur många Litecoins finns det?

Litecoin är skapat för att mineas totalt upp till 84 miljoner styck. Att jämföra med Bitcoin som i sitt slutskede kommer finnas i 21 miljoner exempler.

Hur lång tid tar det att minea Litecoin?

Litecoin är avsedd för attdet ska skapas ett nytt block varje 2,5 minut, jämfört med Bitcoin som mineas var 10 minut.

litecoin idag:

I framtiden hoppas man på att Litecoin ska bli en mer accepterad betalningsmetod som allt fler människor kommer att använda sig av. Idag har Litecoin runt 100 000 användare jämfört med Bitcoins 500 000 världen över. Med det vill vi säga att dessa digitala valutor fortfarande bara är i uppstartsfasen. Vi förväntas få se mycket mer av detta i framtiden då förhoppningsvis fler e-valutor blivit erkända digitala betalsätt.

Jämför kryptobörser som erbjuder Litecoin -och se Litecoin kurs i realtid:

1.

Smidigt att komma igång!

IQ Option är en välkänd mäklare med brett utbud av marknader med fördelaktiga villkor och låg spread på trading.

2.

Användarvänlig plattform

CFD mäklare med en plattform som passar både nybörjare och mer avancerade investerare. Plus500 är en av de först som inkluderade trading av kryptovalutor.

4.

FÅ 10 USD att handla för!

5.

Utvecklad plattform!

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. Mellan 74 och 89 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Köpa Litecoin:

Innan du köper Litecoin behöver du någonstans att förvara dem. Antingen kan du köpa Litecoin och förvara dem i en så kallad litecoin ledger. Eller så kan du köpa dem via en trader som hanterar hela kontot och hanteringen åt dig.

Litecoin ledger/ Litecoin wallet:

Den ursprungliga Litecoin wallet  (eller “Ledger” som det kallas) heter Litecoin core, den installerar du på din hårddisk. Nackdelen med Litecoin core är dock att man laddar ner hela blockkedjan för Litecoin på hårddisken. Detta innebär att du måste förvara hela transaktionshistoriken sedan Litecoins skapelse och måste då ha tillräckligt med lagringsutrymme.

Alternativa Litecoin wallets:

Electrum-LTC är en smidigare och enklare Litecoin wallet som inte tar upp så mycket utrymme och även är smidigare för hantering av transaktioner.
Jaxx
och Exodus (som dessutom har multi-coin funktion) gör det möjligt att förvara flera olika valutor (ex. både Bitcoin och Litecoin).  Idag är dock den vanligaste Litecoin walleten: Ledger Nano.

Köpa litecoin med fiat eller Bitcoin?

Att köpa Litecoin är ganska likt att köpa Bitcoin – i stort sett alla kryptobörser hanterar denna kryptovaluta och de erbjuder växling via banköverföring, kredit/betalkort m.m.

Det vi rekommenderar är att öppna konto hos en kryptobörs för att sedan föra in traditionell valuta (SEK, EUR, USD etc.) och efter det sedan växla till den kryptovaluta du vill ha. Detta medför att du inte behöver sköta stor del av hanteringen, coinsen ligger i tryggt förvar hos din valda börs.

Historia

Skaparen bakom nätverket Litecoin är utvecklaren och Google-ingenjören Charlie Lee, som idag istället jobbar som teknisk chef på Coinbase. Coinbase är en exchange som likt Forex fast som istället erbjuder sina kunder en digital plånbok för just kryptovalutor.

Litecoin utvecklades under år 2011 och syftet med att skapa Litecoin var för att Lee egentligen bara ville lära sig koden som låg till grund för skapandet av Bitcoin. Det var alltså inte tänkt att en ny e-valuta skulle komma till världen, men under processens gång föddes sedan en Litecoin. Ett system som processar mycket snabbare än Bitcoin och som skapar nya block i kedjan varje 150:e sekund.

Det tar alltså endast 2,5 minuter att skapa ett nytt block i systemet jämfört med Bitcoin som processar och skapar nya block var tionde minut. Dessutom används andra typer av algoritmer i Litecoin. Detta resulterar bland annat till att Litecoin är utformat för att totalt kunna skapa omkring 84 miljoner litecoins, jämfört med Bitcoins ynka 21 miljoner bitcoins.

Fördelar

  • Du har full kontroll över dina pengar i din e-plånbok utan att behöva ha en bank involverad när du gör dina transaktioner.
  • Ju mer e-valutorna kommer bli accepterade av oss människor ju enklare kommer det bli för dig att sköta alla dina betalningar snabbt och enkelt via nätet. Vår digitala värld online utvecklas ständigt, vilket också gör att dessa metoder får en allt mer betydande roll i samhället.
  • Eftersom att Litecoin är världens idag femte största elektroniska valutan, så är priset på deras coins inte lika högt som för bitcoins. Har du därför inte en allt för stor budget att investera med är detta en bra valuta att börja med.

Nackdelar

  • En nackdel, som förhoppningsvis snart inte kommer att finnas kvar som en nackdel, är just att inte så många företag accepterar kryptovalutor som betalsätt idag. Det finns alltså än så länge ganska få ställen som tar emot e-valuta som betalning för produkter och tjänster. Vilket nog kommer hålla i sig ett tag till.
  • Volatiliteten är också något som fortfarande håller i sig. Att investera i Litecoin kan vara en mycket bra affär men samtidigt kan värdet sjunka lika drastiskt som det skjuter i höjden. Därför kan du aldrig vara riktigt säker på att pengarna du investerar i Litecoin idag kommer att ha samma värde imorgon. Allt eftersom att värdet kan variera så mycket från dag till dag.